My Best Method To Learn English

Dari zaman SD sampai sekarang belajar bahasa Inggris  stuck gitu-gitu aja. Ngerti sih ngerti itupun kalau dalam bentuk tulisan dan itupun paling sekitar 70% yang ngerti.

Pernah tiap hari sok-sokan ngomong bahasa inggris atau chattingan bahasa inggris sama temen sampai ikut speaking class di EnglishCafeClub Bandung (Seru sih tempatnya enjoy + ketemu manusia-manusia baru) but, its not works guys, I need more! More intencity!

Tapi baru kemaren sekitar 2 minggu kebelakang saya bisa nemuin cara efektif yang works buat saya karena belum tentu works buat orang lain.

Caranya adalah dengan membaca sebuah artikel, dilafalkan (ini melatih pronounciation) kemudian diceritakan lagi dengan bahasa yang berbeda.

Ok lets start. I’ll show you how I learn.

Lets just pick some random article in Internet. So… Wait…

Wait For It..

Ok here it is

Scorpion (stylized as </SCORPION>) is an American action drama television series loosely based on the life of computer expert[2] Walter O’Brien. In the series, O’Brien and his friends help each other to solve complex global problems and save lives. The series premiered on September 22, 2014, and airs in the United States on CBS.[3][4]On October 27, 2014, CBS placed a full season episode order for the first season.[5] In March 2017, CBS renewed the series for a fourth season, which premiered on September 25, 2017.[6][7]

Then I’ll do this, I’ll tell you in another style.

Scorpion is an Action drama serial TV in America it tell a story about Walter O’Brien which is a computer expert, you can call him a geek in another word. The point of this drama is O Brien and his friend want to solve the big problem on the earth. They want to save human lives. The serial showed on CBS. I have no idea what the hell is CBS? The article above said that CBS placed a full season episode order for the first season.. But honestly guys I didn’t understand what the article mean because of my poor English. Ok then the CBS make a new version of that series until fourth season, that launched on Sept 25, 2017.

Tulisan saya di atas murni tanpa google translate. Hanya mengandalkan vocabulary yang saya tahu. Nah tapi biasanya ketika i have no idea apa arti sebuah kata, yang saya lakukan adalah langsung buka google translate. Itu kalau saya mempraktekan dengan cara lisan.

Dengan metode ini saya jadi lebih gampang bikin kalimat-kalimat dengan bahasa Inggris.  Jangan pedulikan grammarnya. Karena kalau pake metode ini terus meduliin grammar ya gak bakal maju-maju. Dikit-dikit grammar, dikit2 grammar. Intinya berani dulu bikin percakapan atau tulisan dalam bahasa Inggris.

Ok, guys if you have another idea how to learn and practice English, lets share with us in the comment below.

Thanks see you

 

 

We will be happy to hear your thoughts

Kirimkan Pesan